top of page

Kambo Hoidot Suomessa

Hoidot ovat tauolla 9.9, 2021 alkaen

IMG_7250.JPG

Yksityisiä Kambo hoitoja on nyt saatavilla Suomessa Jenin ja Tanjariitan avustamana. 

 

Yhdistämme hoidoissamme joogaa, hengitysharjoituksia, Pohjois-Amerikan ja Etelä-Amerikan shamaanisia oppeja, Amazonin viidakon hoitomuotoja sekä parin vuosikymmenen työkokemuksen ekspressiivisen taideterapian ja mielenterveysterapian aloilta.

 

Perun Matses heimon keskuudessa Kamboa kutsutaan nimellä "Jungle Vaccine", eli viidakkorokotus. Se on viidakon perinteinen hoitomuoto monia fyysisiä vaivoja vastaan, ja sitä käyttävät useat Amazonin alkuperäiskansat. Kambon on myös havaittu auttavan piintyneiden ajatus- ja käytöskuvioiden purkamisessa sekä mielen tai tunteiden tukkeutumien avaamisessa. Heimon parantajat ymmärtävät, että etenkin länsimaiden ihmiset tarvitsevat Kamboa nyt enemmän kuin koskaan, sillä meidät on vallannut ”Babylon”, eli nykymaailmassa tutut mielen-, sielun-, ja tunnemaailman häiriöt. Hoito on levinnyt viime vuosina Amazonin viidakosta maailmalle, sillä heimon perinteiden vaalijat ovat todenneet, että Kambo säilyy ihmiskunnan tiedossa vain, jos he opettavat Kambo hoitojen teon myös ulkopuolisislle. (Kambon löytyminen ja Matses heimon lupaus sammakolle on oma tarinansa, jonka kerromme toisella kertaa.)

 

Tarjoamme hoitoja Suomessa pääsijaisesti Turussa ja Forssassa, mutta kiinnostuksesta ja majoituksesta riippuen matkustamme muuallekin, mikäli aikataulumme sallii. Hoito kestää 1.5-2 tuntia, ja itse Kambo osuus siitä on n. 20-40 minuuttia. Hoidon hinta on 175€. Useamman hoidon paketit ovat myös mahdollisia, niistä voimme jutella puhelin konsultaation yhteydessä.

 

Kambo koostuu Etelä-Amerikan Phyllomedusa bicolor puusammakon ihon eritteestä. Sammakoilla ei ole luonnossa vihollisia, joten erite ei ole myrkky. Kambolla ei ole myöskään mitään psykoaktiivisia vaikutuksia - vaikka niin ehkä toivoisi olevan hoidon aikana, sillä hoito voi toisinaan olla fyysisesti rankka. Italialainen tiedemies Vittorio Erspamer (nimetty kaksi kertaa Nobelin palkinnon saajaksi) löysi Kambosta yli yhdeksän peptidiä, jotka ihmiskeho tunnistaa ja osaa hyödyntää vielä pitkään hoidon jälkeenkin - jopa niin paljon, että suuret lääkeyhtiöt Yhdysvalloissa omistavat tähän mennessä jo yli 70 patenttia hyödyllisiin biokomponentteihin, jotka löytyvät vain Kambosta.

 

Tarjoamme myös perinteisesti Kambon yhteydessä käytettyjä Hape ja Sananga hoitoja. Tarvittaessa niitä saatetaan myös käyttää Kambohoitoa ennen tai sen aikana. Kaikki nämä hoitomuodot ovat myös olleet Amazonin heimoille käytännön apukeinoja onnistuakseen metsästysretkillään paremmin ja pysyäkseen terveinä ja vahvoina. Yksi välittömistä Kambon vaikutuksista onkin, että hoidettu tuntee olonsa pian hoidon jälkeen fyysisesti vahvaksi ja paremmaksi kuin pitkään aikaan.

 

Hape (tunnettu myös nimillä Rapé, Nunu tai Huska) on pyhänä pidetty hienoksi jauhettu tupakka, joka puhalletaan sieraimiin. Sillä on hyvin mielen ja sydämen keskittävä ja kehon maadoittava vaikutus. Se ikäänkuin “leikkaa” läpi mieltämme hallitsevien negatiivisten ohjelmointien ja auttaa meitä tietämään ja tuntemaan syvän sisäisen totuutemme. Hapen vaikutusaika on n. 2-10 minuuttia, ja se auttaa usein juuri Kamboa edeltävänä hoitona keskittämään mielen.

IMG_6636.JPG

Hoidon aikana tulee vähitellen epämiellyttävä olo. Yleisiin hoidon aikana esiintyviin fyysisiin vaikutuksiin kuuluvat mm. hikoilu, noussut tai hidastunut pulssi, kasvojen kuumeneminen ja turpoaminen, huimaus, käsien tai jalkojen verenkierrosta johtuvat värierot (kirkkaan punaiset tai siniset) ja erilaiset kramppi-tilat. Mahdollisia tunnepuolen reaktioita ovat esim. ahdistus, itkuisuus, kärjistynyt tietoisuus patoutuneesta kiukusta ja pelosta tai vanhojen muistojen pintaan nousu. Yleisimmin esiin nousee juuri niitä asioita joita ehkä tiedostaen välttelemme tai vähättelemme. Energia patoutumat ja fyysiset epäpuhtaudet lopulta pääsevät liikkeelle ja poistuvat yleisimmin oksentaen, ja joskus ripulin muodossa - yleensä kuitenkin ihan kontrolloidusti. Joskus puhdistuminen tapahtuu niin, että ihminen voi väristä, hikoilla paljon, puhua, äännellä, itkeä, tuntea värinää raajoissaan, ym. Harvemmin joillakin ihmisillä reaktio hoitoon on täydellinen rauha.

 

Hoidon tarkoitus asiakkaan näkökulmasta selvitetään asiakkaan kanssa keskustelemalla sekä puhelimitse että vastaanoton alussa. Vastaamme myös tässä vaiheessa jäljelle jääneisiin kysymyksiin. Tämän jälkeen aloitamme sarjan jokaiselle erikseen määriteltyjä harjoituksia, jotka voivat liittyä sekä mielen että kehon hoitoon valmistautumiseen. Asiakas alkaa tällöin myös juoda n. litran huoneenlämpöistä vettä, mikä edesauttaa epäpuhtauksien liikkeelle lähdössä ja poistumisessa. Iholle poltetaan pienellä tikulla n. 1-6 pientä pistettä, ja ihon päällimmäinen kerros pyyhitään pois. Kambo asetetaan näihin pisteisiin, yksi kerrallaan. Noin 2-10 minuutin sisällä asiakas alkaa tuntea ensimmäisiä oireita. Hoito kestää tämän jälkeen n. 10-40 minuuttia, ja päättyy lepoon, jonka jälkeen voimme vielä työstää hoidon tuloksia ja antaa ohjeita hoidon jälkeisiin päiviin.

 

Kambo pisteet voidaan sijoittaa eri kehon kohtiin, riippuen hoidon tarkoituksesta ja muista henkilökohtaisista tekijöistä. Tavallisimmin hoito tehdään jalkaan, nilkan yläpuolelle tai käsivarteen. 

 

On suositeltavaa, että olet syömättä vähintään 8 tuntia hoitoa ennen, mieluummin 12 tuntia. Myöskään päihdeaineiden käyttö hoitoa ennen ei ole suositeltavaa. Se ei ole vaarallista, mutta hoito menee tavallaan hukkaan, sillä Kambon työ keskittyy silloin juuri päihdeaineiden kehosta poistamiseen. Myöskään Kambon jälkeen ei ole suositeltavaa käyttää alkoholia kahteen viikkoon. (Tämä tarkoittaa myös kombucha juomia tai homeopaattisia tippoja, jotka ovat alkoholipitoisia.) Myöskään voimakkaasti maustettuja ruokia ei pitäisi nauttia. Kaikki nämä katkaisevat Kambon peptiidien jatkuvan vaikutuksen, vaikka itse hoidon hyötyä ei menetetä.

 

Hoitopäivälle ei kannata suunnitella mitään suurempaa ohjelmaa, sillä on hyvä saada aikaa vain levätä tai lähteä luontoon, jos siltä tuntuu. Tuo mukanasi vesipullo, pukeudu kerroksittain ja mieti, mihin saatat haluta hoidon, sillä kehon on siltä kohtaa oltava paljaana hoidon ajan. 

 

Emme tee hoitoja jos et ole vähintään 18 vuotias tai jos sinulla on nyt (tai on ollut aikaisemmin) seuraavia terveysongelmia tai tilanteita:

 • korkea tai alhainen verenpaine, joka vaatii lääkityksen

 • sydänsairaudet tai sydänkohtaus

 • aivoverenvuoto tai aivohalvaus

 • addisonin tauti

 • haimatulehdus tai Haiman vajaatoiminta

 • käytät puolustuskykäsi alentavia lääkkeitä (immunosuppressantit)

 • sinulle on koskaan tehty elinsiirto

 • olet hiljattain ollut leikkauksessa

 • raskaus

 • käyt parasta aikaa säteily- tai solumyrkkyhoidossa (näiden hoitojen täytyy ensin antaa vaikuttaa, mutta myöhemmin Kambo voi auttaa myrkkyjen poistamisessa)

 • ruokatorven ongelmia

 • hoitamaton bulimia 

bottom of page